Ytong beltéri vakolat – 40 kg

2,184 Ft

Ytong beltéri vakolat

Felhasználási terület

Az Ytong  építési rendszerhez kifejlesztett előkevert, beltéri mész-cement vakolat. Alapozás (gúzolás) nélkül is felhordható, anyagában simítható. Végleges felületképzésként is alkalmazható. Kézzel és géppel egyaránt felhordható.

Felhasználási tudnivalók

Szórd a zsák tartalmát a szükséges vízmennyiségbe, majd keverd a megfelelőkonzisztencia eléréséig! A keverés történhet kézzel és géppel. Habarcskeverés során ügyeljünk arra, hogy a kész keverék homogén és csomómentes legyen. A vakolat alapja legyen tiszta, laza részektől mentes, kellően tartós, száraz és fagymentes. A nem ásványi vakolatalapot (pl. a fagyapot építőlemezeket) teljes felületen kell gúzolni. Vakolás során az alábbi lépéseket kövesd:

  • A felület portalanítása (cirokseprűvel, kefével).
  • A felület időjárásnak megfelelő nedvesítése.
  • A kívánt vakolatvastagságot ajánlott két vékonyabb rétegben felhordani. A felvitt réteget fém vagy  műanyag léccel húzd le.
  • A felhordott rétegeket óvni kell a hirtelen kiszáradástól (árnyékolás, permezető nedvesítés)
  • Meghúzás után (időjárástól függően 2-6 óra) a felület finoman kidörzsölhető, simítható.

Különböző anyagú felületek csatlakozásánál és 30 mm-nél szélesebb gépészeti hornyok felett vakolaterősítő háló alkalmazása javasolt.

A vakolást fagyveszélyes időszakban +5 C hőmérséklet alatt fel kell függeszteni. Fagyálló kötésgyorsító alkalmazása nem javasolt!