-22%

Baumit ProfiContact EPS ágyazó- és ragasztóhabarcs

  baumit

  Baumit ProfiContact

  Gyárilag előkevert, cementbázisú, ásványi kész száraz ragasztóhabarcs kézi és gépi felhasználásra.

  Páraátbocsátó simító- és ragasztóhabarcs külső és belső térben történő alkalmazásra, ásványi és EPS hőszigetelő lemezek ragasztásához és a Baumit Üvegszövet beágyazásához. Alapvakolat ill. betonfelület tapaszolására. XPS lemezek ragasztására nem alkalmas.

  Anyagszükséglet:

  Hıszigetelő lemezek ragasztásához: kb. 4-5 kg/m2
  Üvegszövet beágyazásához: kb. 4-5 kg/m2
  Felület kiegyenlítéséhez: 3-4 kg/m2

  Kiszerelés

  25 kg-os zsákokban, 54 zsák/raklap = 1350 kg (zsugorfóliázva)

  baumit

  Keverés: A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

  Ragasztás: A falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el (pl GV 35). Az anyagot a homlokzati szigetelőlapok hátoldalának szélein valamint néhány ponton hordjuk fel. Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogas simítóval.
  Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24 óra száradási idő után lehet végezni.

  Beágyazás: A síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkor a lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövet csíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott simítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztótapaszt. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztótapasz vastagsága legalább 2 mm legyen.